Foto: AFP/Scanpix
Cietumā Brazīlijā izbēgušie ieslodzītie savos "Facebook" profilos ievietojuši fotogrāfijas ar saviem selfijiem, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Izbēgušais ieslodzītais Brajens Bremers, kurš cietumā izcietis sodu par laupīšanu, savā "Facebook" profilā ievietojis foto, kurā ar vēl vienu ieslodzīto slēpjas krūmos. Abi ieslodzītie fotogrāfijā tur "īkšķus augšup". Tāpat Brajens savā ierakstā pie foto norādījis: "Tikko kā izbēdzis no cietuma".

Tiesa, kā BBC norādījusi policija, vīrietis, kurš redzams blakus Brajenam - ir notverts. Savukārt Brajens izdzēsis savu "Facebook" kontu un tajā ievietoto ierakstu.

Lai gan cietumā valdīja interneta lietošanas aizliegums, Brajens bija aktīvs "Facebook" lietotājs, atzīmē BBC.

Brajens bijis viens no 72 cietumniekiem, kuri paspējuši izbēgt no "Antonio Trindade" cietuma, kas atradies netālu no "Anisio Jobim" cietuma kompleksa, kur notika sacelšanās starp divām naidīgām grupām.

BBC atzīmē, ka vispirms izlaušanās notikusi "Antonio Trindade" cietumā, kur izbēguši 72 ieslodzītie, bet dažas stundas vēlāk notikusi izlaušanās no netālu esošā "Anisio Jobim" cietuma kompleksa, kur izbēguši vismaz 112 ieslodzītie.

Brajena slavenais izlaušanās ieraksts kļuvis populārs sociālajos tīklos, tāpēc daudzi jokdari metušies izsmiet publicēto fotogrāfiju. Asprāši pat izveidojuši "Facebook" lapu, kas veltīta ieslodzītajam Brajenam un viņa izlaušanās fotogrāfijai.

Jau ziņots, ka sacelšanās laikā Brazīlijā starp divām naidīgām cietumā esošajām bandām, dzīvību zaudējuši vismaz 56 ieslodzītie, bet vairāki paspējuši izmukt.

Nekārtības starp divām naidīgajām cietumnieku bandām izcēlušās Manausā, Amazonasas štata galvaspilsētā, "Anisio Jobim" cietuma kompleksā.

Domstarpības sākušās svētdien, bet tad tās pāraugušas 17 stundu garās nekārtībās. Bandas sagrābušas gūstā 74 ieslodzītos, kā arī pat cietuma sargus, vēsta CNN.

Bandas cilvēku ķermeņus pārmetušas pāri kompleksa sienai. Sešiem līķiem bija nogrieztas galvas, informē CNN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!