Krievijas militārpersonas izmeklē apgalvojumus, ka armijas jauniesaucamie Sanktpēteburgā izmantoti seksuālo pakalpojumu sniegšanai, informē ārvalstu prese.
Iekšlietu ministrijas pārstāvji noliedz šo informāciju, ko izplatījusi Karavīru māšu cilvēktiesību aizstāvības grupa, raksta BBC. Tās pārstāvji stāsta, ka par šiem gadījumiem paziņojis kāds jauniesauktais ar savu vecāku starpniecību.

Pagājušajā gadā kāds 18 gadus vecais jaunietis tika tik stipri piekauts, ka viņam nācās amputēt kājas un ģenitālijas. Šis gadījums izraisīja starptautisku rezonansi un bija iemesls, lai pievērstu uzmanību karavīru necilvēcīgajiem dzīves apstākļiem.

Pēdējā laikā izskanējusi informācija par veselu virkni skandālu Krievijas armijā, un tas ievērojami grāvis tās reputāciju. Pēdējais gadījums ir Karavīru māšu organizācijas paziņojums, ka Sanktpēterburgā ir vesels klientu tīkls, kuri ir gatavi maksāt par seksu ar karavīru. Tiek uzskatīts, ka vecākie karavīri bija likuši jaunākajiem iesaistīties prostitūcijā un vēlāk paši savākuši viņu nopelnīto naudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!