Republikāņu partijas ASV prezidenta amata kandidāta Džona Makeina izvirzītā valsts viceprezidente Sāra Peilina, esot Aļaskas gubernatores amatā, ļaunprātīgi izmantojusi savu dienesta stāvokli, atsaucoties uz kādas izmeklēšanas rezultātiem Aļaskā, vēsta CNN.

Tiesa, pēdējās nedēļās Makeina un Peilinas cīņa ar demokrātu kandidātiem Baraku Obamu un Džozefu Baidenu kļūst aizvien asāka. Tādēļ, iespējams, ka šis notikums ir tikai viens no daudzajiem pret konkurentiem vērstās kampaņas aspektiem, norāda "Reuters".

Jūlijā Aļaskas Likumdošanas sapulcē sāka skatīt jautājumu par to, ka Peilina it kā ietekmējusi savus padotos, lai tie no darba atlaistu policistu - izmeklētāju Maiklu Vūtenu, kurš nule kā bija izšķīries no Peilinas māsas. Abas puses - Peilinu ģimene un māsas bijušais vīrs šķīrušies ar naidu.

Ar Vūtena atlaišanu, visticamāk, ir saistīta arī spiediens uz viņa priekšnieku Voltu Moneganu, kuru arī vēlāk atlaida no darba. Monegans iepriekš bija atteicies atlaist Vūtenu.

Savukārt republikāņi jau noraidījuši apgalvojumus, ka Peilina izmantojusi savu Aļaskas gubernatores amatu personisku interešu kārtošanai.

"Reuters" gan norāda, ka komisijā, kas skatījusi šo jautājumu, bijuši 10 Peilinas partijas biedri un tikai četri demokrāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!