Izmeklētāji Bostonā divās somās, kas bijušas paredzētas transportēšanai ar "American Airlines" lidmašīnu, kura otrdien tika nolaupīta un izmantota teroristu uzbrukumā Pasaules tirdzniecības centram Ņujorkā, atraduši Korānu, videolenti ar lidmašīnu pilotēšanas instrukcijām, kā arī degvielas patēriņa aprēķināšanas ierīci, trešdien informēja laikraksts "Boston Globe".
Laikraksts norāda, ka ceļasomas piederējušas vīrietim ar arābu vārdu, kurš, pēc izmeklētāju domām, bijis viens no teroristiem, kas nolaupīja lidmašīnu un sarīkoja uzbrukumu PTC.

Vīrietis iekāpis lidmašīnā pēc tam, kad bija ieradies Bostonas Logana starptautiskajā lidostā no Portlendas Menas štatā, taču viņa somas pa ceļam noklīda, raksta "Boston Globe".

Ja šī ziņa apstiprināsies, tad tā kļūs par kārtējo pierādījumu pret islāmistu ekstrēmistiem, kas tiek turēti aizdomās par otrdien notikušajiem terora aktiem Ņujorkā un Vašingtonā.

Augsta ranga ASV amatpersonas uzsver, ka provizoriskā izmeklēšana norāda uz starptautiskā terorista Osamas bin Ladena organizācijas kaujiniekiem, kas jau tiek vainoti agrāk notikušos uzbrukumos ASV objektiem Tuvajos Austrumos un Āfrikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!