Spēcīgs vējš un lejupejošas gaisa plūsmas, visticamāk, kļuvušas par lidmašīnas avārijas iemeslu, kurā gājis bojā amerikāņu piedzīvojumu meklētājs Stīvs Fosets, piektdien vēsta BBC.

Šādus secinājumus izdarījuši eksperti no ASV Nacionālās transporta drošības direkcijas, kuri veica negadījuma izmeklēšanu.

Izmeklēšanas gaitā nav gūts apstiprinājums tam, ka lidmašīnas avāriju varēja izraisīt tehniskā kļūme.

Pēc izmeklētāju viedokļa, pilots nepareizi aprēķinājis lejupejošu gaisa plūsmu ātrumu, kuras izrādījušās pārāk spēcīgas viņa vienmotora lidmašīnai.

Kā ziņots, Foseta lidmašīnas vraks tika atrasts pērn oktobrī, gadu pēc katastrofas Sjerranevadas kalnos. Turpat atrasts viņam piederošs apģērbs, aviācijas identitātes kartes un 1005 dolāri (507,5 lati) skaidrā naudā. Kalnos atrasti arī divi cilvēka kauli. Pēc DNS analīzes rezultātiem, tie piederējuši Fosetam.

Šī gada februārī pēc Foseta atraitnes lūguma Čikāgas tiesa viņu pasludināja par mirušu.

63 gadus vecais Fosets, kurš izdzīvojis neskaitāmos bīstamos ceļojumos, vienmotora lidmašīnā "Bellanca" 2007. gada 3. septembra vakarā izlidoja no rančo Nevadas štatā un vairāk nav redzēts.

Fosets uzstādījis vairāk nekā 100 rekordu dažādās jomās, bet viņa lielākā kaislība ir aeronautika. Viņš 2000. gadā uzstādīja rekordu, viens pats bez nosēšanās aplidodams apkārt pasaulei. 2002. gadā Fosets pirmais uzstādīja rekordu, viens pats aplidodams apkārt pasaulei gaisa balonā, 14 dienu laikā mērojot vairāk nekā 33 000 kilometru garu ceļu. Fosets ir uzstādījis pasaules rekordus un guvis pirmās vietas, lidojot ar reaktīvajām lidmašīnām, planieriem un karstā gaisa baloniem, kā arī burājot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!