Izraēlas prezidents Šimons Peress piektdien atkārtoti atvainojās par arābu slaktiņu, kas pirms 51 gada notika Kfarkasemas ciematā Izraēlas un Jordānijas pierobežā.
Peress piektdien apmeklēja Kfarkasemas ciematu, kur 1956.gada 29.oktobrī, Izraēlas kara pret Ēģipti pirmajā dienā iebruka izraēliešu karavīri un nogalināja 48 Izraēlas arābu civiliedzīvotājus.

"Pagātnē šeit notika briesmīgs notikums un mēs to ļoti nožēlojam. Mēs visi esam viena un tā paša Dieva bērni un Dievs mums nav devis atļauju nogalināt, apspiest un pazemot citus," sacīja Peress.

Izraēliešu robežsardzes karavīri nogalināja 48 arābu strādniekus, kas atgriezās mājās no darba un nebija informēti par izsludināto komandantstundu. Starp upuriem bija sešas sievietes un 23 bērni vecumā no 8-17 gadiem.

Iepriekšējo Izraēlas valdību atsevišķas amatpersonas arī agrāk ir atvainojušās par Kfarkasemas slaktiņu.

Apšaudē iesaistītie izraēliešu robežsargi par notikušo stājās militāra tribunāla priekšā un daļai no viņiem tika piespriesti īsi cietumsodi. Šī lieta iedibināja svarīgu juridisku principu gadījumos, kad drošības personālam ir tiesības nepakļauties nelikumīgām pavēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!