Izraēla nolēmusi par vienu nedēļu aizkavēt 230 palestīniešu cietumnieku atbrīvošanu, kas iecerēts kā labas gribas žests pret palestīniešu pašpārvaldes prezidentu Mahmudu Abasu, pirmdien paziņoja augsta ranga amatpersona.
Cietumnieki tiks atbrīvoti 15. decembrī, sacīja amatpersona, atsakoties atklāt iemeslu viņu atbrīvošanas aizkavēšanai. Bija ieplānots, ka palestīniešu atbrīvošana sakritīs ar musulmaņu upurēšanas svētkiem - "Eid al Adha".

Izraēlas premjerministrs Ehuds Olmerts novembrī sarunās Abasam solīja atbrīvot 250 palestīniešus, taču valdības komiteja svētdien apstiprināja 230 cietumnieku atbrīvošanu.

No cietumiem atbrīvos Abasa pārstāvētās kustības "Fatah" biedrus un ieslodzītos, kas nav saistīti ar islāmistu organizācijām.

Nav zināms, vai no ieslodzījuma tiks atbrīvoti arī tādi prominenti "Fatah" biedri kā Marvans Barguti - palestīniešu sacelšanās vadītājs, kuru uzskata par iespējamo Abasa prezidenta amata mantinieku.

Iepriekšējā reize, kad no Izraēlas cietumiem tika atbrīvota palestīniešu ieslodzīto grupa - aptuveni 200 cilvēku, bija 25.augustā ASV valsts sekretāres Kondolīzas Raisas vizītes laikā.

Izraēlas cietumos atrodas 11 000 palestīniešu ieslodzīto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!