Vispārējais streiks Izraēlā atlikts uz 24 stundām, lai turpinātu sarunas starp arodbiedrībām un Finanšu ministriju, paziņoja arodbiedrību federācijas "Histadrut" priekšsēdētājs Amirs Perezs.
Finanšu ministrs Benjamins Netanjahu apsveica trešdienas rītā paredzētā streika atlikšanu, kas būtu paralizējis visu sabiedrisko sektoru. Streikotāji protestē pret Netanjahu plāniem krasi samazināt budžeta izdevumus.

Ja streiks notiks, tad nestrādās valdības un pašvaldību iestādes, bankas un fondu biržas. Streiks aptvers arī sabiedriskā transporta jomu, paralizējot dzelzceļa un gaisa satiksmi. Ielās netiks vākti atkritumi, slimnīcas neveiks tās ķirurģiskās operācijas, ko iespējams atlikt. Nestreikos tikai trīs lielākās slimnīcas, kas kopš Irākas kara sākuma strādā īpašā režīmā.

Arodbiedrību federācijas "Histadrut" sarunas ar Finanšu ministriju pagājušajā nedēļā beidzās bez panākumiem, un federācijas pārstāvis, runādams pa Izraēlas armijas radio, otrdien izteicās, ka streiks šķiet nenovēršams.

Izraēlas ekonomikā pēdējo divu gadu laikā vērojama izteikta lejupslīde, ko daļēji izraisījusi pasaules ekonomiskā lejupslīde un daļēji - jau divarpus gadus ilgstošā Izraēlas un palestīniešu savstarpējā vardarbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!