Izraēla paziņojusi, ka tā ļaus ierasties valstī daļai palestīniešu, kas aizbēguši no Gazas joslas tur notiekošās vardarbības dēļ un vēlas pāriet Izraēlas robežu, raksta BBC. Galvenokārt tie būs cilvēki, kam nepieciešama medicīniskā palīdzība.
Atgādināsim, ka plašās sadursmēs starp konkurējošo partiju "Hamas" un "Fatah" atbalstītājiem gāja bojā vairāk nekā 110 cilvēki, un prezidents Mahmuds Abass, lai pārtrauktu vardarbību, izlēma atlaist parlamentu un nomainīt premjerministru.

Izraēlas amatpersonas saņēmušas ziņojumus, ka putekļainā betona tunelī, kas ved uz Izraēlas robežu, apmetušies līdz pat 600 Gazas bēgļu. Viņiem nav iespēju nodrošināt pamata vajadzības, daļa cilvēku guļ savos atkritumos. Izraēlas mediķi un cilvēktiesību aizstāvji iesniedza petīciju Augstākajai tiesai, lai tā piespiestu amatpersonas piedāvāt neatliekamo medicīnisko palīdzību tiem, kam tā ir nepieciešama.

Izraēlas aizsardzības ministrs Ehuds Baraks ir devis pavēli palīdzēt palestīniešiem. Pagaidām nav zināms, cik cilvēku saņems palīdzību un pēc kādiem kritērijiem tiks izvēlēti cilvēki, kas tiks ielaisti Izraēlā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!