Foto: AFP/Scanpix
Izraēlā otrdien no cietuma izved 26 palestīniešus, vairums no kuriem aiz restēm pavadījuši teju 20 gadus - viņi kā grupējuma "Hamas" dalībnieki līdzdarbojušies terorismā, vēsta ārvalstu mediji.

Izraēlas vadība piekritusi atbrīvot šos ieslodzītos, lai atjaunotu miera sarunas ar Palestīnas autonomo teritoriju. Lai tiktu atjaunotas miera sarunas ar Palestīnas pusi, Izraēla piekritusi atbrīvot vairāk nekā 100 palestīniešu ieslodzītos.

Ieslodzītie no Ajalonas cietuma esot izvesti ar busiņiem ar aiztumšotiem logiem, tuvumā bijušas vairākas izraēliešu protestētāju grupas, vēsta BBC.

Pie cietumiem, no kuriem 26 ieslodzītos izved, pulcējušies ļaudis. Uz kāda no plakātiem rakstīts: "Ja atbrīvojat arābu slepkavas, kāpēc neatbrīvojat ebreju cietumniekus?" Savukārt atbrīvojamo cietumnieku tuvinieki skaita lūgšanas.

Jau svētdien cietušo ģimeņu pārstāvji sarīkoja piketu pie Izraēlas Augstākās tiesas, lai protestētu pret ieslodzīto atbrīvošanu.

Iepriekš Palestīnas autonomijas varasiestādes apvainoja Izraēlas pusi miera sarunu sabotāžā pēc tam, kad tā piekrita vairāk nekā 1200 jaunu māju un dzīvokļu celšanai ebreju mītnes vietās palestīniešu apdzīvotajās teritorijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!