- Izraēlas premjerministrs Ehuds Baraks piektdien paziņoja, ka viņš neredz iespēju tik drīz atjaunot miera sarunas ar palestīniešiem pēc svētdien Vašingtonā gaidāmās tikšanās ar ASV prezidentu Bilu Klintonu.
Baraks sacīja, ka nelolo lielas cerības saistībā ar gaidāmo tikšanos. Ceturtdien Klintons tikās ar Palestīnas pašpārvaldes līderi Jasiru Arafatu, lai mēģinātu panākt Izraēlas armijas un palestīniešu kaujinieku vardarbīgo sadursmju izbeigšanu, kas sešu nedēļu laikā ir laupījusi dzīvību aptuveni 180 cilvēkiem.

"Es vēlos mazināt mūsu visu cerības. Es nedomāju, ka sarunas Vašingtonā palīdzēs atjaunot sarunas," žurnālistiem Ajošas militārajā bāzē netālu no Ramallāhas pilsētas Jordānas upes rietumkrastā pauda Izraēlas premjers.

Viņš pauda cerību, ka tikšanās ar Klintonu palīdzēs apturēt asinsizliešanu. "Es svētdien došos uz Vašingtonu, lai vēlreiz kopā ar amerikāņiem mēģinātu izbeigt vardarbību," teica Baraks.

Pirms vairāk nekā divām nedēļām Baraks iesaldēja miera sarunas ar palestīniešiem, jo Palestīnas pašpārvaldei neizdevās novērst vardarbīgās sadursmes. Taču sarunas ir nonākušas strupceļā arī daudzu citu iemeslu dēļ, piemēram, domstarpību dēļ par Jeruzālemes statusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!