Foto: EPA/Scanpix/LETA

Izraēla trešdien noteica jaunus iebraukšanas ierobežojumus piecām Eiropas valstīm koronavīrusa draudu dēļ, aizliedzot iebraukt šo valstu pilsoņiem, kas nav Izraēlas iedzīvotāji, ja viņi nevar pierādīt, ka viņiem Izraēlā ir nodrošināta vieta karantīnai.

Izraēla arī nolēma, ka visiem tās pilsoņiem un iedzīvotājiem, atgriežoties no šīm piecām valstīm - Francijas, Vācijas, Spānijas, Austrijas un Šveices, vajag pavadīt 14 dienas mājas karantīnā.

Šie pasākumi, kas saskaņā ar Veselības ministrijas paziņojumu stāsies spēkā "tuvākajās dienās", papildina līdzīgus ierobežojumus, kas iepriekš tika noteikti tiem, kuri ierodas Izraēlā no kontinentālās Ķīnas, Honkongas, Makao, Taizemes, Singapūras, Dienvidkorejas, Japānas un koronavīrusa vissmagāk skartās Eiropas valsts Itālijas.

Iekšlietu ministrija nāca klajā ar paziņojumu, ka tūristi no Francijas, Vācijas, Spānijas, Austrijas un Šveices nevarēs ierasties Izraēlā no pulksten 8 piektdien. "Tie, kas ieradīsies pirms šī datuma, netiks sūtīti atpakaļ," piebilda Iekšlietu ministrija.

Ierobežojumi neattieksies uz cilvēkiem, kas tikai šķērsojuši tranzītā lidostas šajās valstīs.

"Mēs esam globālas epidēmijas virsotnē," sacīja Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu paziņojumā par jaunajiem ceļošanas ierobežojumiem.

"Mēs esam labākā situācijā nekā citas valstis, jo kopš paša sākuma es esmu devis norādījumus par maksimāli iespējamo, nevis minimālo" piesardzības līmeni, teica Netanjahu.

"Un mēs esam veikuši stingrus, ļoti stingrus pasākumus, lai palēninātu vīrusa izplatīšanos," viņš piebilda.

Izraēlā pašlaik ir apstiprināti 15 jaunā koronavīrusa gadījumi, bet nav neviena nāves gadījuma no šī vīrusa izraisītās slimības "Covid-19". Apmēram 7000 cilvēku Izraēlā atrodas mājas karantīnā.

Veselības ministrija trešdien aizliedza publiskas pulcēšanās, kurās būtu vairāk nekā 5000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!