Foto: DELFI

Izraēlas vadība piekritusi atbrīvot 26 palestīniešu ieslodzītos, kas ilgstoši izcieš sodus valsts cietumos, pirmdien vēsta ārvalstu mediji.

Šādu soli Izraēlas valdība spērusi, lai atjaunotu miera sarunas ar Palestīnas autonomo teritoriju.

Ieslodzītos paredzēts atbrīvot otrdien - dienu pirms miera sarunām, kas paredzētas Jeruzālemē ar Amerikas Savienoto Valstu starpniecību.

Līdz ar to cietušo radiniekiem ir 48 stundas, lai no savas puses spertu konkrētus soļus un apstrīdētu ieslodzīto atbrīvošanu.

Svētdien cietušo ģimeņu pārstāvji sarīkoja piketu pie Izraēlas Augstākās tiesas, lai protestētu pret ieslodzīto atbrīvošanu.

Lai tiktu atjaunotas miera sarunas ar Palestīnas pusi, Izraēla piekritusi atbrīvot vairāk nekā 100 palestīniešu ieslodzītos.

Kā vēsta ārvalstu mediji, daudzi no tiem, ko paredzēts atbrīvot, ir grupējuma "Hamas" dalībnieki, kuri izcieš sodus par līdzdalību terorismā.

Iepriekš Palestīnas autonomijas varasiestādes apvainoja Izraēlas pusi miera sarunu sabotāžā pēc tam, kad tā piekrita vairāk nekā 1200 jaunu māju un dzīvokļu celšanai ebreju mītnes vietās palestīniešu apdzīvotajās teritorijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!