Izraēlas valdība ceturtdien paziņoja, ka tā pieņem ASV prezidenta Bila Klintona kompromisa miera priekšlikumus kā "pamatu diskusijām", bet ar nosacījumu, ka tos pieņemtu arī palestīnieši.
Izraēlas valdība uzskata, ka "prezidenta Klintona idejas ir pamats diskusijām ar nosacījumu, ka šāds viedoklis par šīm idejām" būtu arī palestīniešiem, paziņoja valdības preses sekretārs pēc vēlu vakarā notikušas valdības sanāksmes.

Viņš piebilda, ka Izraēla "lūgs izskaidrot visus vitāli svarīgos jautājumus" Klintona plānā.

Valdības preses sekretārs sacīja, ka Izraēlas premjers Ehuds Baraks un Ēģiptes prezidents Hosni Mubāraks ceturtdienas rītā rīkos konsultācijas, "lai novērtētu situāciju" sakarā ar trīspusējo samitu Ēģiptes kūrortā Šarmelšeihā, kas bija ieplānots ceturtdien, bet vēlāk tika atcelts.

Dažas stundas pirms Ēģiptes paziņojuma par samita atcelšanu Baraks izteica šaubas par savu piedalīšanos tajā. Baraks šādi reaģēja uz ziņām, ka palestīnieši pamatā noraidījuši ASV miera plānu.

Barakam un Arafatam nav bijušas tiešas sarunas, kopš 28.septembrī sākās palestīniešu intifada (sacelšanās), kuras rezultātā nogalināti 356 cilvēki, tai skaitā vairāk nekā 300 palestīniešu. Baraks un Arafats pēdējoreiz tikās oktobrī Šarmelšeihā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!