Foto: AFP/Scanpix

Izraēla pieprasa Sīrijai pārtraukt ieroču piegādi Libānas šiītu grupējumam "Hizbollah" un šobrīd apsver iespēju veikt jaunus uzlidojumus, lai nepieļautu ieroču nonākšanu islāmistu grupējuma rokās, ceturtdien vēsta laikraksts "The New York Times".

"Izraēla ir apņēmusies arī turpmāk nepieļaut modernu ieroču piegādi "Hizbollah". Šādu ieroču piegāde "Hizbollah" destabilizēs un apdraudēs visu reģionu," laikrakstam skaidroja kāda vārdā neminēta Izraēlas amatpersona.

"Ja Sīrijas prezidents [Bašars al] Asads reaģēs, uzbrūkot Izraēlai vai centīsies uzbrukt Izraēlai, izmantojot teroristu starpniecību," pastāv risks, ka "viņš zaudēs savu režīmu, jo Izraēla dos prettriecienu."

Jau ziņots, Izraēlas kara aviācija 3. un 5.maijā veica uzlidojumus Sīrijas galvaspilsētas Damaskas apkaimē. Telavivas amatpersonas medijiem skaidroja, ka uzbrukumu mērķis ir bijis grupējumam "Hizbollah" paredzētie ieroči.

Sīriešu aktīvisti ziņoja, ka otrajā uzlidojumā nogalināti 42 Sīrijas karavīri.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien Sīrijas krīzi apsprieda ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Pēc tikšanās Putins brīdināja neveikt nekādas darbības, kas varētu vēl vairāk destabilizēt situāciju Sīrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!