Atbildot uz nesen izdarīto terora aktu, Izraēla slēgusi savas robežas ar palestīniešu teritorijām. Šādu lēmumu piektdien pieņēmis Izraēlas ārlietu ministrs Ehuds Baraks. Pēc konsultācijām ar militāro struktūru pārstāvjiem, viņš paziņojis, ka robežu blokāde turpināsies līdz svētdienai, bet tālākās darbības būs atkarīgas no operatīvās situācijas, raksta CNN.
Kā jau ziņots, palestīniešu kaujinieka sarīkotā apšaudē ebreju reliģiskā seminārijā Jeruzalemes rietumos ceturtdien nogalināti vismaz septiņi cilvēki. Apšaudē ievainoti aptuveni 30 cilvēki, no kuriem trīs ir ļoti nopietnā stāvoklī. Lielākā daļa cietušo un mirušo ir vidusskolas vecuma jaunieši.

Policija valstī ir paaugstinātas gatavības stāvoklī, un īpaša uzmanība tiek pievērsta Jeruzalemei un tās apkārtnei. Simtiem likumsargu izvietojušies pie Raudu mūra, kur vienlaicīgi lūdzas tūkstošiem musulmaņu un ebreju.

Jau noskaidrots uzbrucēja vārds – tas ir Izraēlas pilsonis un Jeruzalemes iedzīvotājs Ala Abu Duhains, kurš kādu laiku seminārijā strādājis par vadītāju. Tā kā policija viņu nogalināja, pagaidām nav izdevies noskaidrot, vai viņš bijis kāda ekstrēmistu grupējuma dalībnieks vai darbojies vienatnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!