Izraēla šodien gatavojas atbrīvot 400 ieslodzīto palestīniešu, tādējādi, saskaņā ar premjerministra Ariela Šarona apgalvojumu, cenšoties stiprināt mērenā palestīniešu pašpārvaldes prezidenta Mahmuda Abasa pozīcijas pirms paredzētās aiziešanas no Gazas sektora.
Izraēlas armija trešdien paziņoja, ka masveidīgā ieslodzīto atbrīvošana apstiprināta kabineta sēdē, kas notika šīs nedēļas sākumā.

Savukārt palestīnieši ilgi atlikto atbrīvošanu raksturojuši kā sabiedrisko attiecību pasākumu, uzsverot, ka Izraēla nav devusi viņiem iespēju piedalīties atbrīvojamo sarakstu sastādīšanā.

Kā jau ziņots iepriekš, paredzēts atbrīvot palestīniešus, kas nav notiesāti par uzbrukumiem izraēliešiem. Lielākā daļa no viņiem jau izcietuši divas trešdaļas no piespriestā soda.

Šogad izraēlieši jau atbrīvojuši 500 ieslodzītos, pildot saistības, kuras Telaviva uzņēmās apmaiņā pret jaunā palestīniešu prezidenta Mahmuda Abasa piedāvāto pamieru. Kopumā Izraēla solījusi divās kārtās atbrīvot 900 ieslodzīto.

Atlikušo 400 ieslodzīto atbrīvošana tika apturēta, Telavivai apgalvojot, ka palestīniešu puse nevēršas pietiekami aktīvi pret kaujiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!