Izraēla ir nolēmusi "pilnībā izolēt" palestīniešu līderi Jasiru Arafatu un pastiprināt aplenkumu viņa mītnei Jordānas rietumkrastā, pirmdien paziņoja Izraēlas aizsardzības ministrs Binjamins Ben Eliezers.
"Es gaidu, kad armija veiks pasākumus, lai pilnībā izolētu Arafatu, bet mums nav nodoma viņu pazemot," ministrs sacīja intervijā Izraēlas radio.

Eliezers uzsvēra, ka Izraēla arī turpmāk aizturēs palestīniešus, kurus meklē uz aizdomu pamata par terorismu un kas, pēc viņa teiktā, ir patvērušies Palestīniešu preventīvā drošības dienesta galvenajā mītnē Rāmallāhā.

Ministrs sniedza interviju pēc Izraēlas drošības kabineta tikšanās, kas beidzās svētdienas vakarā un kurā tika pieņemts lēmums pastiprināt Izraēlas armijas operācijas pret palestīniešiem, atbildot uz svētdien Haifas ostā notikušo terora aktu, kurā dzīvību zaudēja 16 cilvēki.

Izraēlas armijas pārstāvis ģenerālis Rons Kidrijs armijas radio pastāstīja, ka aplenkums Arafata mītnei Rāmallāhā tiks pastiprināts, lai nodrošinātu, ka viņš nespēj sazināties ar savas kustības "Fatah" bruņotā spārna vadītājiem.

Ziņu avoti armijā arī pavēstīja, ka armija neļaus palestīniešu līderim arī uzņemt delegācijas, piemēram tikties ar starptautisko pacifistu grupu, kas svētdien ieradās viņa kompleksā ar baltiem karogiem.

Izraēlas valsts radio arī ziņoja - Izraēlas premjerministrs Ariels Šarons ir informējis ASV Tuvo Austrumu miera sūtni Entoniju Zini, ka Izraēlas valsts plāno turpināt militārās operācijas Jordānas rietumkrastā par spīti ANO Drošības padomes 1402.rezolūcijai, kas tika pieņemta sestdien.

Rezolūcija, kuru atbalstīja ASV, aicina nekavējoties izvest Izraēlas armiju no okupētajām palestīniešu pilsētām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!