Foto: AFP/Scanpix/LETA
Par Izraēlas pagaidu premjeru kļūs Jairs Lapids, kurš vadīs valdību līdz novembrim, kad valstī gaidāmas jau piektās parlamenta vēlēšanas mazāk nekā četru gadu laikā, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Lapids amatā aizstās Naftali Benetu. Pēc pērn notikušajām vēlēšanām abi politiķi vienojās uz maiņām pildīt premjera pienākumus, kad tika izveidota astoņu partiju koalīcija.

Pagājušajā nedēļā šī valdība krita, parlaments ceturtdien nobalsoja pats par savu atlaišanu un tagad Izraēlu vadīs pagaidu valdība. Parlamenta vēlēšanas paredzētas 1. novembrī.

Izraēla ir piedzīvojusi rekordlielu vēlēšanu skaitu, jo partijas vairākkārt nespēja nodrošināt pietiekami daudz vietu, lai izveidotu valdošo koalīciju ar vairākumu. Lapida un Beneta koalīcija uz laiku spēja rast izeju no šī politiskā strupceļa.

Gaidāmās vēlēšanas arī paver iespēju pie varas atgriezties Benjaminam Netanjahu, neskatoties uz to, ka viņš tiek tiesāts saistībā ar apsūdzībām par korupciju, kuras pats politiķis noliedz. Netanjahu savulaik kļuvis par premjera amatā visilgāko laiku pavadījušo Izraēlas politiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!