Izraēla un ASV trešdien sāka visplašākās jebkad rīkotās pretgaisa aizsardzības mācības, kurās tiks simulēts raķešu uzbrukums ebreju valstij, ziņo amatpersonas.

Izraēlas sabiedriskais radio citē kādu vārdā neminētu augsta ranga militārpersonu, kura teikusi, ka divas nedēļas ilgo mācību mērķis ir sagatavoties jebkurai konfrontācijai ar Izraēlas galveno ienaidnieci Irānu, kuru Izraēla apsūdz mēģinājumos iegūt savā rīcībā kodolieročus, kaut gan Teherāna to noliedz.

Mācībās "Juniper Cobra", kas ilgs līdz 5.novembrim, piedalās aptuveni 1000 Eiropā dislocēto ASV karavīru un tikpat daudz izraēliešu karavīru, teikts Izraēlas armijas paziņojumā.

Mācību gaitā tiks izmēģinātas dažādas pretgaisa aizsardzības sistēmas, kā arī zenītraķetes "Patriot" un "Hawk", ziņo mediji. Tajās tiks simulēta tāla darbības rādiusa raķešu izšaušana no Izraēlai naidīgajām Irānas, Sīrijas un Libānas un beigās paredzēta "dzīva" raķešu pārtveršana.

Armijas paziņojumā norādīts, ka "mācības nav reakcija ne uz kādiem notikumiem pasaulē" un piekto mācību "Juniper Cobra" plānošana "sākās pirms vairāk nekā pusotra gada".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!