Izraēlas armijas helikopteri pirmdien veica uzlidojumus palestīniešu mērķiem Gazas sektorā pēc no rīta notikušā bumbas sprādziena, kurā gāja bojā divi izraēlieši, informēja notikuma aculiecinieki.
Aculiecinieki sacīja, ka raķetes Gazā tika raidītas ar aptuveni vienas minūtes intervālu, pārtraucot elektroenerģijas padevi un izraisot paniku cilvēku pārpildītajās pilsētas ielās.

Tiek ziņots, ka vismaz 25 palestīnieši ievainoti, lielākā daļa guvusi vieglus ievainojumus.

Aculiecinieki informēja, ka vairāk nekā divdesmit raķetes trāpījušas palestīniešu policijas galvenajai mītnei Gazā, kā arī ēkām, kas pieder palestīniešu drošības dienestam, palestīniešu jūras kara flotei un militārajam izlūkdienestam.

Viņi informēja, ka raķetes skārušas arī palestīniešu līdera Jasira Arafata vadītās kustības "Fatah" galveno mītni un viņa personiskās apsardzes ēku, kā arī vairākas drošības spēku ēkas.

Tika bombardēta arī palestīniešu telekompānijas ēka, kas atrodas netālu no Arafata biroja un mājām.

Gazas ielās bija dzirdama panikā skrienošo palestīniešu balsis, bet palestīniešu drošības spēku kareivji raidīja šāviņus pret Izraēlas armijas helikopteriem.

Aculiecinieki informēja, ka pilsēta tika apšaudīta arī no piekrastē esošajiem Izraēlas kara flotes kuģiem.

Raķetes tika raidītas arī citviet Gazas sektorā.

Helikopteru uzlidojumi tika veikti pēc premjerministra Ehuda Baraka vadītās drošības kabineta sēdes, kuras laikā tika nolemts īstenot uzlidojumus atsevišķiem mērķiem palestīniešu teritorijās, informēja militārie avoti.

Uzlidojumi bija atbildes reakcija uz bumbas sprādzienu, kas notika pirmdienas rītā, kad spridzeklis eksplodēja uz ceļa skolas autobusa priekšā, nogalinot divus un ievainojot deviņus izraēliešus, tai skaitā piecus bērnus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!