Izraēlas armija, kas otrdien sakarā ar Ziemassvētkiem pēc Romas pāvests Jāņa Pāvila II aicinājuma tika atvilkta līdz Betlēmes pilsētas nomalēm, ceturtdien atkal pārņēma savā kontrolē visu pilsētu un atjaunoja tur komandanta stundu.
Karaspēks jau laidis darbā asaru gāzi pret palestīniešiem, kas iepirkās pilsētas centrā, skaļruņos pavēlot viņiem doties mājās. Atsāktas arī patruļas ap Kristus dzimšanas baznīcu.

Izraēlas armija pirms mēneša atkārtoti okupēja Betlēmi pēc teroristiska uzbrukuma Jeruzalemē, ko bija sarīkojis spridzinātājs pašnāvnieks no kāda ciema šīs Rietumkrasta pilsētas tuvumā. Dažas nedēļas pirms tam armija no Betlēmes atkāpās, lai atvieglotu dzīves apstākļus pilsētas iedzīvotājiem.

Neraugoties uz armijas īslaicīgo prombūtni, palestīniešu kristieši izteikušies, ka viņu pilsētā šie bijuši vieni no drūmākajiem Ziemassvētkiem.

Izraēliešu karavīri ceturtdien reidos vairākās Rietumkrasta apdzīvotajās vietās nogalinājuši sešus palestīniešus, tai skaitā organizācijas "Islamic Jihad" vietējo līderi Hamzu Abu Roubu Kabatijas ciemā netālu no Dženinas un radikālās islama kustības "Hamas" aktīvistu Basemu al Aškaru Ramallahā. Pēc aculiecinieku teiktā, nogalināts arī kāds nejaušs garāmgājējs.

Šie armijas reidi atkal pastiprinājuši spriedzi palestīniešu teritorijās, un palestīniešu organizācijas solījušas atriebt nogalinātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!