Par Izraēlas armijas komandieri otrdien kļuva ģenerālis Moše Jahalons, kurš ir pilnvarots sakaut terorismu un sagatavot bruņotos spēkus arī "citiem draudiem".
52 gadus vecais Jahalons oficiāli pārņēma armijas vadību no ģenerāļa Šaula Mofaza ceremonijā, kura notika premjerministra Ariela Šarona birojā valdības un armijas pārstāvju klātbūtnē.

"Esmu pārliecināts, ka jūs spēsiet stāties pretī grūtībām, kas jūs sagaida," sacīja Šarons. Viņš aicināja Jahalonu "katru dienu cīnīties pret terorismu līdz tā sakāvei, jo bez tā sakāves mēs nespēsim sasniegt mieru". Premjers atzina, ka ir izredzes panākt mieru un viņš negrasās tās palaist garām, tomēr "iespēja panākt mieru ir atkarīga galvenokārt no mūsu militārā spēka".

Jahalons ir pavadījis militārās karjeras lielāko daļu elitārā izpletņlēcēju pulkā, kurā viņš sāka dienēt 1968.gadā un tā sastāvā piedalījās Izraēlas - arābu karā 1973.gadā un Izraēlas iebrukumā Libānā 1982.gadā. 1990.gadā viņš kļuva par šī pulka komandieri, 1992.gadā tika iecelts par Izraēlas bruņoto spēku vadītāju Jordānas rietumkrastā, bet 1993.gadā kļuva par bruņutehnikas divīzijas komandieri.

Jahalons 1995.gadā kļuva par ģenerālštāba locekli kā militārās izlūkošanas vadītājs, 1998.gadā viņš tika iecelts par Centrālā kara apgabala komandieri, bet 1999.gada septembrī - par bruņoto spēku štāba priekšnieka vietnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!