Pēc Izraēlas gaidāmās aiziešanas no Gazas sektora ir jāturpina karaspēka izvešana, jo pretējā gadījumā sāksies jauni vardarbības uzplūdi starp Izraēlu un palestīniešiem, intervijā laikrakstam "Haaretz" teica aizejošais Izraēlas armijas ģenerālštāba priekšnieks Moše Jaalons.
"Bez papildu karaspēka izvešanas pastāv liela otrā terora kara iespēja, kas sāksies Jordānas upes rietumkrastā," viņš teica trešdien publicētajā intervijā.

"Ja Izraēla apņemsies turpināt izvešanu, mēs iegūsim vēl vienu miera periodu," teica ģenerālleitnants Jaalons. "Ja nē - būs izvirdums (..) Visu veidu teroristu uzbrukumi - apšaudes, bumbas, pašnāvnieki spridzinātāji, mīnmetēji, raķetes "Qassam"."

Jaalons, kurš trešdien beidz savu dienestu ģenerālštāba priekšnieka amatā, teica, ka palestīniešu prezidents Mahmuds Abass nav atteicies no galvenās palestīniešu prasības atļaut bēgļiem no 1948.-1949.gada arābu un Izraēlas kara atgriezties savās mājās teritorijā, kas patlaban ir Izraēla.

Pēc viņa teiktā, tas nozīmē, ka Palestīnas valsts dibināšana "kādā stadijā" novedīs pie kara.

Palestīniešu valsts centīsies graut Izraēlu, un viņš kā "atrautu no realitātes" un "bīstamu" raksturoja ideju, ka šādu valsti varētu nodibināt līdz 2008.gadam un nodrošināt stabilitāti.

Divu valstu ideja kā risinājums Izraēlas un palestīniešu konfliktam "vienkārši nav reāls".

"Tas ir stāsts, ko Rietumu pasaule stāsta, skatoties ar Rietumu acīm. Un šis stāsts neaptver plaisas un problēmas apmērus. Arī mēs to "slaukām zem paklāja"."

"Terorisma un demogrāfijas apvienojums un jautājuma zīmes par mūsu ceļa pareizību ir recepte risinājumam, kurā galarezultātā ebreju valsts šeit vairs nebūs," viņš teica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!