Nedēļu ilgā Izraēlas armijas ofensīva Rafahas pilsētā Gazas joslā kopumā prasījusi 62 palestīniešu dzīvību. Vairāk nekā divdesmit no viņiem bijuši jaunāki par 18 gadiem, trešdien paziņoja palestīniešu mediķi.
Ievainoto palestīniešu skaits šajā laikā sasniedzis 280, un puse no viņiem ir bērni, sacīja Rafahas slimnīcas vadītājs Ali Musa.

Savukārt pēc Izraēlas sniegtajiem datiem, iebrukuma laikā dzīvību zaudējis 41 palestīnietis.

Musa uzsvēra, ka šī ofensīva nav līdzinājusies nevienai citai Izraēlas operācijai pilsētā. "Izraēlas armija centās nogalināt pēc iespējas vairāk cilvēku, turklāt izmantoja ļoti dažādus ieročus un munīciju," viņš piebilda.

Lielāko daļu ievainojumu radījušas Izraēlas helikopteru raidīto raķešu šķembas un snaiperu lodes, pastāstīja slimnīcas vadītājs.

Kopš palestīniešu sacelšanās sākuma 2000.gada septembrī Rafahā nogalināti aptuveni 380 palestīniešu, trešā daļa no viņiem bijuši bērni.

Izraēla iesūtīja savu karaspēku Rafahā pagājušajā otrdienā. Pēc amatpersonu teiktā, šī operācija, kam dots kodēts nosaukums "Varavīksne", rīkota, lai saņemtu gūstā meklētos palestīniešu kaujiniekus un likvidētu pazemes tuneļus, pa kuriem Gazas joslā no Ēģiptes nonāk kontrabandas ieroči.

Pirmdien karaspēks no Rafahas tika atvilkts, taču amatpersonas norādījušas, ka iebrukums gan beidzies, bet operācijas turpināsies.

Trešdien palestīniešu avoti ziņoja, ka armija turpina izvietoties ap Rafahu. Pēc aculiecinieku teiktā, liels skaits karavīru joprojām atrodas pie ieejas pilsētā un tās bēgļu nometnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!