Izraēlas kabinets svētdien sāka apspriest premjera Ariela Šarona pārskatīto plānu aiziešanai no Gazas sektora, un premjers brīdināja, ka viņš īstenos šo iniciatīvu, pat ja tas nozīmētu mainīt koalīcijas sastāvu.
Izraēlas mediji ziņoja, ka balsošana par plānu svētdien nenotiks, jo Šaronam nav vairākuma, kas atbalstītu šo iniciatīvu. Saskaņā ar jauno plānu Izraēla evakuēs visas apmetnes no Gazas sektora un četras no Jordānas upes rietumkrasta pakāpeniski, turklāt katra posma īstenošana būs atkarīga no kabineta akcepta.

Šarons atklāja kabineta sēdi ar brīdinājumu: "Kabineta locekļu vidū ir cilvēki, kuri mēģina izmantot krīzi, lai virzītu uz priekšu savus plānus. Esmu apņēmies īstenot šo plānu, pat ja būšu spiests mainīt valdības sastāvu un spert tālejošus politiskos soļus."

Šie izteikumi tiek plaši interpretēti kā vēršanās pret finanšu ministru Benjaminu Netanjahu - prominentāko kabineta locekli, kurš iebilst pret premjera plānu.

Netanjahu uzskata par iespējamo Šarona pēcteci, un nedēļas nogalē viņš tika apsūdzēts, ka viņa pretošanās plānam esot saistīta ar viņa pretenzijām uz vadību.

Šarons nāca klajā ar pārskatītu un pakāpenisku aiziešanas plānu pēc tam, kad partija "Likud" noraidīja viņa sākotnējo iniciatīvu mēneša sākumā notikušajā referendumā.

Sākotnējais plāns neparedzēja pakāpenisku evakuāciju, nedz arī katra posma apstiprināšanu kabinetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!