Izraēlas krievu izcelsmes miljardieris Arkādijs Gaidamaks pirmdien paziņoja, ka viņš dibina jaunu politisko partiju ar mērķi gāzt premjerministra Ehuda Olmerta valdību.
"Steidzami nepieciešams nomainīt pašreizējo valdību, un tas pamato jaunas partijas dibināšanu," intervijā aģentūrai AFP teica krievu izcelsmes biznesmenis.

Pēc Gaidamaka teiktā, viņš uzskata, ka partija ar nosaukumu "Sociālais taisnīgums", par kuras dibināšanu viņš gatavojas paziņot šonedēļ, varētu iegūt 30 līdz 40 vietas 120 deputātu parlamentā.

Gaidamaks kritizējis Olmertu un viņa valdību par pagājušā gada karu Libānā un izraisīja premjera neapmierinātību, piedāvājot lielu palīdzību Izraēlas ziemeļu rajonu iedzīvotājiem, kuri atstāja savus mājokļus, "Hizbollah" raķešu uguns spiesti.

Viņš arī apmaksājis brīvdienas iedzīvotājiem Sderotā, uz kuru pēdējos gados nokritušas tūkstošiem raķešu, ko palestīniešu kaujinieki izšāvuši no Gazas joslas.

"Es esmu vispopulārākā publiskā figūra Izraēlā," lielījās Gaidamaks. "Es vēlos piepildīt Izraēlas iedzīvotāju vairākuma vēlēšanos, izdarot Izraēlā fundamentālus pārkārtojumus."

54 gadus vecajam miljardierim, kuram Izraēlā izvirzītas apsūdzības naudas atmazgāšanā un starptautiskā krāpšanā, pieder Izraēlas futbola komanda "Beitar Jerusalem" un basketbola komanda "Hapoel Jerusalem".

Gaidamaks, kuram ir Angolas, Kanādas, Izraēlas un Francijas pases, bija saistīts ar ieroču kontrabandu Angolā, kuras dēļ cietumā nokļuva bijušā Francijas prezidenta dēls Žans Kristofs Miterāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!