Izraēlas aizsardzības ministra vietnieks Matans Vilnai piektdien paziņoja, ka palestīnieši sev sagādās, viņa vārdiem sakot, lielāku holokaustu, pastiprinot raķešu uzbrukumus Izraēlai no Gazas joslas.
Spriedze palielinājusies gar robežu ar "Hamas" kontrolēto Gazas joslu, kur divu dienu Izraēlas gaisa triecienos nogalināti vismaz 32 palestīnieši.

Trešdien raķešu uzbrukumā Sderotas pilsētai Izraēlas dienvidos tika nogalināts viens izraēlietis.

"Jo vairāk tiks intensificēta raķešu "Qassam" uguns un palielināsies raķešu darbības rādiuss, jo palestīnieši sev sagādās lielāku holokaustu, jo mēs izmantosim visus spēkus, lai aizstāvētos," armijas radio teica Vilnai.

Vārdu "holokausts" Izraēlā lieto reti, ja nav runa par nacistu genocīdu Otrā pasaules kara laikā. Daudzi izraēlieši to lieto ar nepatiku, lai raksturotu mūsdienu notikumus.

Izraēla draudējusi sākt plašu ofensīvu, lai mēģinātu apturētu Gazas joslas kaujinieku raķešu uguni, kas jau sasniedz Aškelonu - vienu no galvenajām valsts dienvidu pilsētām ar 120 000 iedzīvotāju.

Islāmistu grupējums "Hamas" izmanto padomju konstrukcijas raķetes "Grad", kuras ir spēcīgākas un precīzākas par paštaisītajām raķetēm "Qassam", un tas ir pastiprinājis konfrontāciju.

Izraēlas armija paziņojusi, ka tā pagājušajā naktī veikusi plašu iebrukumu Gazas joslā un nošāvusi vairākus kaujiniekus.

Izraēlas amatpersonas draudējušas vērsties gan pret kaujiniekiem, kuri šauj raķetes, gan pret "Hamas" līderiem.

"Tie, kuri šauj raķetes uz izraēliešu civiliedzīvotājiem, redzēs, ka Izraēla atradīs un neitralizēs gan viņus, gan viņu raķešu vienības," teica Izraēlas valdības pārstāvis Deivids Beikers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!