Izraēlas policija piektdienas rītā ieņēma Palestīnas Atbrīvošanas organizācijas (PAO) neoficiālo mītni "Austrumu nams" ("Orient House") Austrumjeruzālemē, paziņoja palestīniešu un izraēliešu amatpersonas.
"Tā ir šīs vietas okupācija un mēģinājums ieviest status quo," paziņoja palestīniešu amatpersona. "Mēs tai pretosimies," viņš piebilda.

Palestīniešu amatpersona sacīja, ka divi palestīniešu sargi tikuši apcietināti un piekauti. Izraēlas valdības preses sekretārs Daniels Sīmens telefonsarunā ar AFP no "Austrumu nama" to noliedza un sacīja, ka policija iegājusi ēkā bez spēka lietošanas un neviens sargs nav ticis piekauts. "Ēka tika ieņemta trīs minūšu laikā," viņš piebilda.

Valdības preses sekretārs sacīja, ka ir apcietināti septiņi "Austrumu nama" darbinieki, galvenokārt sargi, un piebilda, ka neoficiālā PAO mītne Austrumjeruzālemē tiek slēgta "līdz turpmākam rīkojumam, jo tā bijusi centrs musināšanai uz vardarbību".

Citā operācijā Izraēlas policija ieņēma Palestīnas pašpārvaldes un drošības dienesta biroju Jeruzālemes priekšpilsētā Abudisā, paziņoja palestīniešu amatpersona. Izraēlas tanki iegāja apmēram kilometru Palestīnas pašpārvaldes teritorijā pie Karni robežpārejas starp Izraēlu un Gazas sektoru un apšaudot sagrāva robežpolicijas posteni.

Aculiecinieki stāstīja, ka Izraēlas kara helikopteri "Apache" riņķoja virs Betlemes pilsētas, bet vēl nebija apšaudījuši nevienu mērķi.

Dženīnas pilsētā aculiecinieki redzēja bruņutransportieru un tanku pastiprinātu pārvietošanos netālu no pilsētas.

Naktī uz piektdienu Izraēlas kara lidmašīnas bombardēja palestīniešu policijas štābu Rāmallāhā, kurš iepriekš bija evakuēts, rēķinoties ar iespējamu izraēliešu uzbrukumu.

Palestīnas pašpārvaldes līdera Jasira Arafata pārstāvis Nābils Abū Rudeina nosauca Izraēlas operācijas par "bīstamu eskalāciju, kas var novest līdz katastrofai". "Es aicinu starptautisko sabiedrību un galvenokārt ASV iejaukties un izbeigt šo bīstamo eskalāciju, sevišķi "Austrumu nama" okupāciju," sacīja Abū Rudeina.

Izraēlas drošības kabinets, kura sastāvā ir premjers Ariels Šarons, aizsardzības ministrs Binjamins Ben Eliezers un ārlietu ministrs Šimons Peress, ceturtdienas vakarā akceptēja "bruņotu atbildi" uz terora aktu Jeruzālemē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!