Desmitiem tanku un bruņotu automašīnu aplenca divas palestīniešu pilsētas un ieņēma pozīcijas pie Džabaljas bēgļu nometnes. Šī operācija, pēc armijas teiktā, tiek veikta, lai atturētu kaujiniekus no raķešu palaišanas, kuras būtu nomērķētas uz Izraēlas dienvidu daļu.

Šis uzbrukums, kurš bija viens no lielākajām militārajām operācijām Gazas joslas ziemeļos pēdējo mēnešu laikā, notika nedēļu pēc tam, kad pašnāvnieku rīkotos divos sprādzienos gāja bojā 16 cilvēki. Otrdien Izraēla deva prettriecienu, uzbrūkot „Hamas” treniņnometnei un izraisot vēl lielāku naidu un atriebības kāri.

Aplencot abas pilsētas, Beit Hanounu un Beit Lahiju, karavīriem netika izrādīta nekāda pretestība. Šajās pilsētās jau kādu laiku ir notikuši bieži reidi, un tagad ceļi, kuri ved uz šīm pilsētām, ir uzrakti, lai nepieļautu kaujinieku pārvietošanos pa tiem.

Aplenkšanas laikā atskanēja šāvieni no helikopteriem, lai aizdzītu iedzīvotājus no labības laukiem un citām atklātām vietām, kuras varētu tikt izmantotas, lai uzstādītu un palaistu raķetes, stāsta aculiecinieki.

Par spīti šai Izraēlas armijas militārajai operācijai, kaujiniekiem izdevās uzstādīt un palaist trīs raķetes, kuras trāpīja netālu no kādas kolektīvās saimniecības Negevas tuksneša rietumu daļā. Armija apgalvo, ka nav ziņu par bojā gājušajiem vai cietušajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!