Foto: AFP/Scanpix
Izraēlas armijai uzsākot gaisa karu pret Gazas joslas kaujiniekiem, uzlidojumos palestīniešu Vidusjūras piekrastes anklāvā otrdien nogalināti 17, bet ievainoti vairāk nekā 100 cilvēki, pavēstīja ārkārtas situāciju dienesti.

Uzbrukums ar lielāko upuru skaitu pieredzēts Hānjūnisā, Gazas joslas dienvidos, kur raķete trāpījusi kādā namā, septiņus cilvēkus nogalinot un 25 ievainojot, pavēstīja mediķi.

Trieciens bijis "vērsts pret al Kavares ģimeni", sacīja ārkārtas dienestu preses pārstāvis Ašrafs al Kudra, norādot, ka nogalināto vidū ir divi pusaudži.

"Hamas" preses pārstāvis Sami Abu Zuhri brīdināja Izraēlu, ka tā "spēlējas ar uguni", un solīja, ka Izraēla samaksās par šiem uzbrukumiem.

Viņš arī sacīja, ka pēc "Hānjūnisas slaktiņa (..) visi izraēlieši ir kļuvuši par pretošanās kustības leģitīmiem mērķiem".

Izraēlas uzbrukumi Gazas joslā notikuši neilgi pēc tam, kad Telaviva paziņoja, ka tā uzsāk militāru operāciju "Nesatricināmā klints", kuras mērķis ir darīt galu Izraēlas dienviddaļas apšaudīšanai ar raķetēm no Gazas joslas, kā arī "Hamas" militārās infrastruktūras iznīcināšana.

Kopš pusnakts Gazas joslas kaujinieki uz Izraēlu izšāvuši 130 raķetes, savukārt Izraēla Gazas joslā vērsusi triecienus pret 150 "terora mērķiem".

Izraēlas drošības jomas ministru kabinets otrdien pilnvarojis armiju, gatavojoties iespējamam uzbrukumam Gazas joslai, iesaukt 40 000 rezervistu.

Izraēlas un Gazas joslas konfrontācijā patlaban izraisījies kopš 2012.gada novembra nepieredzēts saspīlējums. Palestīniešu kaujinieki no Gazas joslas intensīvi apšauda Izraēlas dienvidus ar raķetēm, bet Izraēlas kara aviācija Gazas joslā veic uzlidojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!