Izraēlas vicepremjers Haims Ramons pirmdien pauda atbalstu idejai par Jeruzalemes sadalīšanu Izraēlas un palestīniešu daļās, turklāt aicināja sadalītās pilsētas statusu noteikt miera līgumā ar palestīniešiem.
Izraēlas puse nedrīkst palaist garām izdevību panākt Baltā nama ierosinātajā miera konferencē progresu attiecībās ar palestīniešiem, uzsvēra vicepremjers.

Arī Vašingtonas administrācija liek lielas cerības uz novembrī Mērilendas štata Annapolisas pilsētā notiekošo konferenci un sagaida, ka forums, kurā piedalīsies Izraēlas, palestīniešu pašpārvaldes un arābu valstu delegācijas, kā arī starptautiskās sabiedrības pārstāvji, radīs priekšnosacījumus palestīniešu valsts izveidei.

"Izraēlas interesēs ir risināt sarunās [konferences ietvaros] jautājumu par Jeruzalemes statusu," norādīja Ramons.

"Vai tas būtu slikts līgums, ja mēs vienotos ar palestīniešiem, arābu pasauli un starptautisko sabiedrību par to, ka Jeruzalemes ebreju rajoni ir atzīta Izraēlas galvaspilsēta, bet arābu rajoni veido arābu galvaspilsētu," vaicāja vicepremjers.

Ja konferences laikā netiks panākta vienošanās ar palestīniešu pašpārvaldes delegāciju, alternatīva ir konfrontācija un cīņa ar radikālo kustību "Hamas", brīdināja Ramons.

Pirmdien, atklājot Kneseta ziemas sesiju, Izraēlas premjerministrs Ehuds Olmerts gatavojas uzrunāt deputātus un paust noteiktu apņēmību sarunās ar palestīniešiem panākt progresu, raksta avīze "Yediot Aharonot".

Turklāt pirmdien Izraēlas un palestīniešu delegācijas sāk gaidāmajai miera konferencei adresēta kopīga paziņojuma izstrādi, ziņo Izraēlas sabiedriskais radio.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!