Foto: Reuters/Scanpix
Bijušais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītājs Dominiks Stross-Kāns, kurš ASV tiek vainots par seksuālu uzmākšanos, pēdējās dienās ar sievu apmeklē klasiskās mūzikas koncertus, vēsta laikraksts "The New York Times".

Ceturtdien viņš apmeklēja Bostonas simfoniskā orķestra koncertu pilsētā Lenoksa Masačūsetsas štatā. Piektdien Stross-Kāns noklausījās vēl vienu koncertu tā paša orķestra izpildījumā.

Žurnālisti, ieraudzījuši SVF vadītāju šajos pasākumos, varēja viņu nobildēt, taču uz preses pārstāvju jautājumiem Stross-Kāns neatbildēja.

"The New York Times" atzīmē, ka daži pasākumu apmeklētāji atpazinuši Strosu-Kānu un sākuši savā starpā apspriest viņa koncerta apmeklējumu. Viens cilvēks pat mēģināja noklausīties bijušā sarunu franču valodā starp SVF vadītāju viņa sievu Annu Sinklēru, bet neko nespēja saprast.

"Delfi" jau ziņoja, ka Stross-Kāns 14.maijā tika aizturēts Ņujorkas Džona Kenedija lidostā. 15.maijā ASV prokuratūra viņam izvirzīja apsūdzības par kriminālu seksuālu aktu, izvarošanas mēģinājumu un nelikumīgu brīvības atņemšanu.

19.maijā Stross-Kāns paziņoja, ka nekavējoties atkāpjas no SVF izpilddirektora amata, jo vēlas visu uzmanību pievērst sava nevainīguma pierādīšanai, kā arī tādēļ, lai pasargātu SVF un savu ģimeni.

Stross-Kāns 21.maijā pret drošības naudu tika atbrīvots no apcietinājuma Ņujorkas Raikersailendas cietumā un viņam bija jāuzturas mājas arestā Ņujorkā. Viņš noliedz visas izvirzītās apsūdzības.

Strosa - Kāna lietā notiek izmeklēšana. Process var ilgt vismaz sešus mēnešus. Ja Strosa-Kāna vaina tiks atzīta, viņam draud līdz pat 25 gadus ilgs cietumsods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!