Jamaikas valdība uzsākusi jaunu programmu, izvietojot kareivjus pilsētu nedrošākajos kvartālos, lai cīnītos ar noziedzību vardarbības nomāktajā Karību salā, ziņo vietējie mediji.
Pēc virknes nežēlīgu slepkavību pēdējās 20 dienās amatpersonas nolēma cīnīties pret noziedzīgajiem grupējumiem, izvietojot Jamaikas aizsardzības spēku kareivjus nemierīgajās pilsētu kopienās.

Nacionālās drošības ministrs Pīters Filipss sacīja, ka kareivji cīnīsies pret "pusmilitāriem teroristu grupējumiem", kas iesaistīti gangsteru grupējumu karā. Kareivji tiks izvietoti arī Kingstonas kvartālos, kur notiek narkotiku grupējumu savstarpēja izrēķināšanās.

Aizsardzības spēki jau palīdz policijai patrulēt ielās, taču to nosūtīšana cīņai ar noziedzniekiem tiek uzskatīta par daudz stingrāku nostāju no nesen atkārtoti ievēlētā Jamaikas premjerministra Persivala Petersona puses.

Savukārt opozīcijas līderis Delrojs Čaks norādīja, ka šī iniciatīva cīņai ar noziedzību nav nekas jauns, aicinot uz daudz plašāku pieeju. Viņš sacīja, ka plāna izdošanās ir atkarīga no šo nedrošo kvartālu iedzīvotāju uzticības, kuri baidās no Jamaikas kareivju agresivitātes.

Nesenajā vardarbības uzliesmojumā pēdējo 20 dienu laikā Jamaikā tika nogalināti 68 cilvēki, no kuriem liela daļa ir nepilngadīgie un bērni. Tas izraisījis sašutumu iedzīvotājos.

Policijas dati liecina, ka šogad Jamaikā nogalināti jau 857 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!