Jamaikā paplašinās kustība, lai panāktu salas iecienītākā auga legalizāciju - lielākā daļa cilvēku, kas ieradušies Jamaikas nacionālajai komisijai marihuānas jautājumā paust savu viedokli, vēlas iedarbīgā auga, kas salā pazīstams ar nosaukumu "gandža", nelikumīgā statusa atcelšanu, ziņojumā Jamaikas premjerministram P.Dž.Patersonam pavēstīja komisijas amatpersona.
Kaut arī oficiāli tā ir atzīta par nelikumīgu, nelielajā Karību salā ar 2,6 miljoniem iedzīvotāju marihuānu smēķē samērā atklāti.

Regeja ikona Bobs Mārlijs septiņdesmitajos gados to nosauca par likumīgu, bet rastafariāņi, reliģiskā sekta, kas pēdējo Etiopijas imperatoru Haili Selasi Rasta Fari uzskata par dievu, marihuānu uzskata par svētu.

Profesors Berijs Čevaness, kas vadīja komisijas tikšanos, sacīja, ka gandrīz visi no 153 cilvēkiem, kas komisijai pauda savu viedokli, vēlas lai marihuānu legalizētu.

"Kaut arī ir daži, kas vēlas Jamaikā saglabāt gandžas pašreizējo nelikumīgo statusu, no tā var izsecināt, ka lielākā daļa iedzīvotāju un organizācijas atbalstītu gandžas lietošanu personīgām vajadzībām un privātās vietās atzīšanu par likumīgu," sacīja Čevaness.

To vidū, kas komisijai pauda savu viedokli, bija arī pārstāvji no Jamaikas medicīniskās asociācijas, Zinātniskās izpētes padomes, Rastafariāņu centralizācijas organizācijas un no Jamaikas trešās lielākās politiskās partijas - Nacionāli demokrātiskās kustības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!