Jānis Pāvils II svētdien kļuva par pirmo Romas katoļu baznīcas pāvestu, kurš iegājis mošejā. Vizītes laikā Sīrijas galvaspilsētā Damaskā viņš apmeklēja Umajāda mošeju, kuras teritorijā atrodas Jāņa Kristītāja kaps.
Uzrunā, ko pāvests teica mošejā, pāvests uzsvēra, ka musulmaņiem un kristiešiem ir jālīdz "Visaugstākā piedošana"un "savstarpēji jāpiedod" par visiem savstarpējiem nodarījumiem, lai starp abām ticībām nebūtu konflikts, bet valdītu dialogs.

Jānis Pāvils II 95 minūtes pavadīja mošejā, kas 705.gadā mūsu ērā tika uzcelta vietā, kur agrāk atradās kristiešu baznīca.

Kā to prasa islāms, pāvests pie ieejas mošejā novilka apavus.

Jānis Pāvils II mošejā noklausījās Korāna lasījumus dziedošā balsī. Pēc tam uzrunu teica Sīrijas reliģijas lietu ministrs Mohammads Zjada.

Pirms mošejas apmeklējuma pāvests stadionā Damaskā vadīja četru stundu ilgu mesu, kurā aicināja uz savstarpēju sapratni un cieņu Tuvo Austrumu kristiešus, musulmaņus un jūdaistus. Uz mesu bija ieradušies 50 tūkstoši cilvēku.

Izraēlas prezidents Moše Kacavs svētdien kritizēja Sīrijas prezidenta Bašara al Asada svētdien pāvestam teikto, ka jūdaisti ir nodevuši Jēzu un pravieti Muhamedu. Kacavs nosauca Asadu par antisemītu un rasistu.

Pāvests ir devies svētceļojumā pa apustuļa Pāvila darbības vietām, kura laikā viņš apmeklē Grieķiju, Sīriju un Maltu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!