Foto: Publicitātes foto
Jaunievēlētais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs piektdien ieradies oficiālajā vizītē Maskavā, vēsta Krievijas mediji.

Janukovičs Maskavu apmeklē pēc sava Krievijas kolēģa Dmitrija Medvedeva aicinājuma.

Uzsākot tikšanos Kremlī, Medvedevs pauda cerību, ka "melnā josla" attiecībās starp Krieviju un Ukrainu beigsies un attiecības "kļūs būtiski tuvākas, balstīsies uz labām jūtām un pragmatismu".

Savukārt Janukovičs paziņoja, ka viņa uzdevums darīt visu iespējamo, lai ir abu valstu attiecībās izdarītu "strauju pagriezienu pareizajā virzienā".

Vēl pirms došanās uz Krieviju viņš pauda pārliecību, ka vizīte veicinās radikālu uzlabojumu attiecībās starp Kijevu un Maskavu visās jomās.

Janukovičam vēl paredzēta tikšanās ar Krievijas premjerministru Vladimiru Putinu, bet atpakaļ uz Kijevu viņš dosies jau piektdien vakarā.

Jau vēstīts, ka savā pirmajā ārvalstu vizītē Ukrainas prezidenta amatā Jaunkovičs 1. martā apmeklējis Briseli, kur ticies ar Eiropas Savienības līderiem. Briselē Ukrainas prezidents apgalvojis, ka viņa prioritāte būšot valsts integrācija Eiropā.

Janukovičs gan lūdza analītiķus nepolitizēt šādu izvēlu, jo vizīšu kārtību nosakot ielūgumu grafiks.

"Lēmumu par vizīti Briselē Janukovičs pieņēmis uz iespējamās vēlēšanu rezultātu apstrīdēšanas fona no Jūlijas Timošenko puses. Tas bija pilnīgi acīmredzams. Viņam šajā situācijā bija vajadzīgs Rietumu atbalsts, lai Timošenko kļūtu skaidrs, ka nekādu cerību apstrīdēt vēlēšanu rezultātus viņai nav," vērtē Polittehnoloģiju centra viceprezidents Sergejs Mihejevs.

Viņaprāt, Maskavā to uztvēra ar sapratni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!