Policijas pārstāvis stāsta, ka septiņi no bojā gājušajiem atrasti kādā mikroautobusā Tokijas rietumos, bet pēc dažām minūtēm Tokijas dienvidos savā mašīnā tika atrastas vēl divas sievietes.

Pēdējā laikā Japānu ir pārņēmis ar Internetu saistītu pašnāvību vilnis, un ir izpētīts, ka cilvēki ar Interneta starpniecību meklē kādu, ar ko kopā aiziet no šīs dzīves.

2003. gadā paši sev dzīvību atņēma vairāk nekā 34 000 Japānas iedzīvotāju, kas, salīdzinājumā ar pagājušo gadu, ir par 7 procentiem vairāk.

Tiek runāts, ka šo pieaugumu ir izraisījušas ekonomiskās grūtības un pieaugošā izolētības sajūta. Neliels, taču arvien pieaugošs skaits savus nāves biedrus atrod Internetā, ziņo BBC.

Analītiķi uzskata, ka grupveida pašnāvības palielinās nāves gadījumu skaitu, jo cilvēki bieži vien nolemj nespert šo izšķirošo soli, jo negrib to darīt vieni. Pēdējo gadu laikā ir parādījies liels skaits pašnāvnieku Interneta lapu, kurās tiek sniegti padomi pašnāvības plānotājiem.

Mikroautobusā atrastie jaunieši ir pusaudži vecumā līdz 20 gadiem. Līdz šim tā bija lielākā masu pašnāvība.

Amatpersonas lems par šādu Interneta lapu slēgšanu vai ierobežošanu. Savukārt šo lapu veidotāji apgalvo, ka viņi palīdz dzīves nomāktajiem cilvēkiem ar savu iejūtīgo attieksmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!