Foto: AFP/Scanpix

Ķīnā deviņus cilvēkus tur aizdomās par palīdzēšanu jaunietim pārdot vienu no savām nierēm, lai par iegūto naudu iegādātos "Apple" ražoto iPhone un iPad, vēsta CNN.

Tiesā prokurori norādījuši, ka dieviņus cilvēkus vajadzētu saukt pie kriminālatbildības par tīšu kaitējumu cietušajam. Apsūdzība norāda, ka 17 gadus vecais students no Ahuji provinces cieš no nieru mazspējas, jo 2011.gadā viņam izoperēta viena no nierēm.

Aizdomas gulst pār kādu vīru, kurš slavens ar aizraušanos ar azartspēlēm. Prokuratūra uzskata, ka viņš, lai atdotu kāršu parādus, nolēmis iesaistīties nelegālajā nieru tirdzniecībā. Viņš internetā meklējis iespējamo donoru un cilvēkus, kuri varētu veikt operāciju, uzskata prokuratūrā. 17 gadus vecā jaunieša nieri operējis kāds provinces slimnīcas ārsts, kurš arī meklējis orgāna pircējus.

Peļņa, kas iegūta no šī nelegālā darījuma, sadalīta starp iesaistītajiem. Prokuratūra norāda, ka cietušais jaunietis par nieri saņēmis 22 000 juaņas (apmēram 16 000 latu), taču pārējo iesaistīto peļņa bijusi uz pusi lielāka.

Jaunietis par iegūto naudu iegādājās "Apple" produktus – iPhone un iPad. Viņš mātei vēlāk atzinis, ka ierīces iegādājies par naudu, ko ieguvis, pārdodot vienu nieri.

Šajā lietā kopumā prokuratūra vērusies pret deviņām personām, starp tām ir arī ķirurga asistents, divas medicīnas māsas un anesteziologs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!