Divu bijušā Krievijas prezidenta Borisa Jeļcina pieredzējušāko līdzgaitnieku - Vladimira Ševčenko un Valērija Semenčenko - atbrīvošana no amatiem nenozīmē, ka jaunais prezidenta vietas izpildītājs Vladimirs Putins ir sācis "kadru tīrīšanu".
Tā Krievijas prezidenta administrācijas darbinieks, kurš savu vārdu nevēlējās atklāt, komentēja Vladimira Putina lēmumu par kadru maiņu.

Viņš uzsvēra, ka Jeļcins vēl arvien būs politiski un sabiedriski aktīvs, kā arī apceļos Krieviju un dosies vizītēs uz ārzemēm, tiksies ar tautu. Līdz ar to tiek radītas vairākas principiāli jaunas struktūras valstī, tai skaitā arī valsts protokola dienests, kanceleja, preses dienests, apsardzes dienests un citas struktūras, kas nepieciešamas, lai nodrošinātu pirmā Krievijas prezidenta aktīvu poilitisko darbību un saglabātu viņa statusu valstī.

Šo dienestu izveidošana uzticēta bijušajam Krievijas prezidenta protokola vadītājam Vladimiram Ševčenko un bijušajam prezidenta kancelejas vadītājam Valērijam Semenčenko. Domājams, ka Jeļcina preses sekretārs arī turpmāk būs Dmitrijs Jakuškins.

Tāpēc, uzsvēra prezidenta administrācijas vadītājs, Ševčenko un Semenčenko iecelšana par jaunā valsts galvas padomniekiem un Jakuškina iecelšana par prezidenta administrācijas vadītāja palīgu ir pirmais solis principiāli jaunu struktūru izveidošanai valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!