Krievijas Ģenerālprokuratūra ceturtdien apstiprināja, ka naftas kompānijas "Jukos" birojos trešdien, tikai divas dienas pirms uzņēmuma akcionāru sanāksmes, veiktas jaunas kratīšanas.
Ģenerālprokuratūras amatpersona informēja, ka kratīšanā "Jukos" mātes uzņēmumā "Jukos-Moskva" ir konfiscēti dokumenti. Kompānijas darbinieki netika nopratināti.

"Jukos-Moskva" vadītājs ir ASV pilsonis Stīvens Tidi, kas uzņēmumā sāka strādāt neilgi pēc Mihaila Hodorkovska aresta.

Piektdien ir paredzēta "Jukos" un "Sibņeftj" pirmā kopējā akcionāru sanāksme, kurā plānots ievēlēt jauno direktoru padomi un apvienotās kompānijas "JukosSibņeftj" vadītāju.

Šā gada oktobrī "Jukos" pabeidza apvienošanās darījumu ar "Sibņeftj", izveidojot lielāko naftas kompāniju Krievijā "JukosSibņeftj". Iecerēts, ka apvienotais uzņēmums sāks darboties 2004.gada 1.janvārī.

Krievijas Ģenerālprokuratūra 25.oktobrī arestēja "Jukos" toreizējo vadītāju Mihailu Hodorkovski, apsūdzot viņu krāpšanā, nodokļu nemaksāšanā un līdzekļu izlaupīšanā. Dažas dienas vēlāk tika arestēta "Jukos" 44% akciju pakete. Kopš jūlija apcietinājumā atrodas cits liels "Jukos" akcionārs Platons Ļebedevs, kurš ir apsūdzēts par valsts īpašuma piesavināšanos.

Daudzi analītiķi uzskata, ka akcijas pret "Jukos" ir politiski motivētas un ir saistītas ar Mihaila Hodorkovska sniegto atbalstu opozīcijas spēkiem. Izteikts arī viedoklis, ka šo akciju mērķis ir novērst "Jukos" kapitāla daļas pārdošanu ārvalstu naftas kompānijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!