Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva apsūdzības Kijevas un Maskavas attiecību pasliktināšanā adresētas nevis Ukrainas prezidentam Viktoram Juščenko, bet gan visai ukraiņu tautai, trešdien paziņoja Jučenko sekretariāta vadītāja Vera Uljančenko.

"Krievijas līdera uzrunas agresīva tonalitāte pēc būtības skar nevis Juščenko un viņa politiku, bet gan visu valsti un visu ukraiņu tautai," norādīts Uljančenko paziņojumā, kas izvietots Juščenko partijas "Mūsu Ukraina" interneta mājas lapā.

Kā ziņots, Medvedevs otrdien apsūdzējis Juščenko draudzības un partnerības principa neievērošanā attiecībās ar Krieviju un paziņojis par lēmumu atlikt jauna vēstnieka nosūtīšanu uz Kijevu.

Saistībā ar Krievijas līdera izteikumiem Uljančenko aicināja konsolidēties visus ukraiņu politiķus neatkarībā no partejiskas piederības, jo "pastāvīga antiukraiņu zombēšana no Krievijas puses nevar neuztraukt".

Jučenko sekretariāta vadītāja arī aicināja Krievijas tautu norobežoties no agresīvās retorikas un atcerēties vēstures mācības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!