Ukrainas prezidenta amata kandidāts Viktors Juščenko mēģinājumā viņu noindēt vaino Ukrainas drošības dienesta vadību. Tā viņš paziņojis intervijā aģentūrai "Associated Press" (AP).
Kā norāda aģentūra, opozīcijas līderis Juščenko pirmo reizi minēja noindēšanas mēģinājuma precīzu laiku un vietu. Pēc viņa teiktā, tas noticis šā gada 5.septembrī pusdienās kopā ar Ukrainas drošības dienesta vadītāju Igoru Smeško un viņa vietnieku Vladimiru Sacjuku.

"Tā bija vienīgā vieta, kur nebija klāt neviens no manas komandas un netika veikti nekādi piesardzības pasākumi attiecībā uz ēdienu," intervijā AP teica Juščenko. "Tas bija varas iestāžu sagatavots politiskās slepkavības projekts."

"Varas iestādes to darīja tāpēc, ka es esmu oponents, Ukrainas prezidenta amata kandidāts no opozīcijas," sacīja Juščenko.

Juščenko drošības dienesta vadītājs Jevgeņijs Červoņenko AP apstiprināja, ka tajā dienā viņš nogaršojis visus prezidenta kandidāta ēdienus, izņemot tos, kas tika pasniegti Sacjuka ārpilsētas vasarnīcā.

Kā norādīts Ukrainas Augstākās Radas izveidotās speciālās parlamenta komisijas ziņojumā, pusdienas Sacjuka vasarnīcā ieilgušas līdz vēlai naktij un Juščenko tajās ēdis upes vēžus, uzdzerot tiem degvīnu, alu un konjaku, norāda AP.

Trīs stundas pēc pusdienām Juščeko sācis sūdzēties par stiprām galvassāpēm un vērsies privātā Austrijas klīnikā Vīnē. Divpadsmit stundas pēc pusdienām viņam sākušās stipras sāpes vēderā. Vēlāk veiktās analīzes liecināja, ka dioksīna koncentrācija Juščenko asinīs tūkstoš reizes pārsniegusi normu, ziņo aģentūra.

"Es nešaubos, ka dažu dienu vai nedēļu laikā šī ķēdīte novedīs pie varas iestādēm, pie konkrētiem cilvēkiem, kuri pārstāv valdību, - pie tiem, kuri iebēra indi, tiem, kuri ir iejaukti šajā lietā, piegādāja indi un svētīja šo rīcību dažādos varas līmeņos," paziņoja Juščenko.

Iepriekš viņš solīja "pastāstīt visu patiesību" par indēšanu, kad būs beigušās Ukrainas prezidenta vēlēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!