Afganistānas galvaspilsētā Kabulā svētdien tika atcelta komandanta stunda, kas tur bija spēkā vairāk nekā divus gadu desmitus, un valdības amatpersonas atzina, ka šī pilsēta ir pietiekami droša.
"Kopš šī vakara vairs nebūs komandanta stundas. Drošība ir labā līmenī un vairs nav nepieciešama komandanta stunda," paziņoja Iekšlietu ministrijas preses sekretārs.

Komandanta stunda Kabulā pastāvēja kopš Afganistānas prezidenta Nadžibullas komunistiskā režīma astoņdesmitajos gados. Pēdējā laikā tā bija spēkā no pusnakts līdz pulksten 3.30.

Komandanta stundas atcelšanu apstiprināja Kabulas sabiedriskās kārtības direkcijas vadītājs ģenerālis Džurats, svētdienas vakarā apmeklējot kontrolposteņus pilsētā.

Kabulā patrulējošo Starptautisko drošības palīdzības spēku (ISAF) preses sekretārs sacīja, ka viņam nekas nav zināms par kādām notikušām izmaiņām drošības procedūrās. Viņš apstiprināja, ka komandanta stundu bija plānots atcelt sakarā ar musulmaņu Ramadana mēnesi, kas sākas šonedēļ. Ramadana laikā visiem musulmaņiem ir jāgavē no saules lēkta līdz rietam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!