Foto: AFP/Scanpix
Gāztā Lībijas diktatora Muammara Kadafi dēls Seifs al Islāms vēl atrodas Sirtes pilsētā, bet drīz var aizbēgt pāri valsts robežai uz Alžīriju vai Nigēru, otrdien paziņoja Lībijas Pagaidu pārejas nacionālās padomes preses sekretārs.

Viņš neizslēdza iespēju, ka Seifs al Islāms Kadafi var mēģināt aizbēgt no Lībijas nemiernieku spēkiem, kas 20.oktobrī nogalināja Muammaru Kadafi viņa dzimtajā pilsētā Sirtē.

39 gadus vecais Seifs al Islāms ir vienīgais no Kadafi astoņiem bērniem, kura atrašanās vieta pēc Kadafi nāves nav zināma, lai gan viņu meklē Starptautiskā krimināltiesa.

Lībijā varu pārņēmušie nemiernieki nedēļas nogalē apgalvoja, ka viņš esot sagūstīts, tomēr Seifs al Islāms svētdien paziņoja Sīrijā bāzētajam telekanālam "Ar-Rai", ka atrodas brīvībā Lībijā un turpina cīņu.

"Mēs turpinām pretošanos. Es esmu Lībijā dzīvs un brīvs un esmu nodomājis iet līdz pašām beigām un atriebties. Es saku - ejiet ellē, jūs žurkas un NATO, kas jūs atbalsta. Šī ir mūsu valsts, mēs šeit dzīvojam, mēs šeit mirsim, un mēs turpinām cīņu," sacīja Saifs al Islāms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!