Foto: Reuters/Scanpix
Tunisijas varas iestādēm padevies Lībijas armijas pulkvedis, kuru Lībijas diktatora Muammara Kadafi režīms nosūtījis uz Tunisiju ar uzdevumu uzspridzināt kādas arābu valsts vēstniecību, pirmdien paziņoja Tunisijas Aizsardzības ministrija.

Pulkvedis Abdelrazaks Radžhi ieradies Tunisijā 30.jūlijā, lai izdarītu uzbrukumu kādas arābu valsts vēstniecībai galvaspilsētā Tunisā, izmantojot 16 kilogramus sprāgstvielu, kas viņam atsavinātas, preses konferencē Tunisā sacīja Tunisijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

"Plānoto uzbrukumu uzdeva veikt bruņoto spēku vadība, līdz ar to - Muammars Kadafi. Viņš gribēja izjaukt Tunisijas revolūciju," sacīja pulkvedis Radžhi, kurš arī piedalījās preses konferencē.

Aizsardzības ministrijas pārstāvis sacīja, ka Radžhi padevies Tunisijas varas iestādēm piektdien. Tā viņš pats ir padevies un visā atzinies, tad viņš nav apcietināts.

Amatpersonas neatklāj, kuras valsts vēstniecību gribējis uzspridzināt Radžhi.

Tunisijas prezidents Zinelabidins ben Ali ar sievu un diviem bērniem 14.janvārī ar lidmašīnu aizbēga no Tunisijas uz Saūda Arābiju pēc tautas nemieriem, kuros tika pieprasīta ben Ali atkāpšanās. Ben Ali bija pie varas Tunisijā 23 gadus.

Tunisijā notikušo nemieru iznākums veicināja nemieru izcelšanos arī citās arābu valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!