Foto: RIA Novosti/Scanpix
Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs noliedzis ziņas, ka vietējie kaujinieki pievienojušies teroristu organizācijai "Islāma valsts" (IS), norādot, ka šai organizācijai Čečenijā pastāvēt neesot ne mazāko cerību, raksta Kremļa finansētais medijs RT.

"Ziņojums, ka Ziemeļkaukāza teroristi ir pasludinājuši savu uzticību IS ir nekas vairāk kā blefs. Šaubos, ka daži izdzīvojušie bandīti, kuri joprojām slēpjas mūsu mežos spēj sniegt jebkādu nopietnu palīdzību šai tā sauktajai "Sātana valstij" ("Iblis State")," intervijā "Interfax" paskaidroja Kadirovs.

Viņš norādīja, ka kaujiniekiem Čečenijā neesot nekādu cerību, jo republiku kontrolē likumsargi un "99.9% čečenu cilvēku" atbalsta mieru. Viņš gan vienlaikus atzina, ka varas iestādes saprot IS radītos draudus un centīsies novērst "saindēšanās izplatību".

"Čečenija atrodas frontes līnijā karam ar terorismu un veiksmīgi pilda savus uzdevumus. Republika ir kļuvusi par vienu no mierīgākajiem reģioniem visā Krievijas Federācijā. Es apstiprinu, ka tas tā arī paliks," Kadirovs paziņoja žurnālistiem.

Viņš savu viedokli paudis īsi pēc tam, kad organizācija "Kara pētniecības institūts" (Institute for the Study of War) paziņoja, ka, atsaucoties uz tās avotiem, Ziemeļkaukāzā esošās teroristu grupiņas ir zvērējušas uzticību "Islāma valstij". Organizācija arī norāda, ka šis publiskais paziņojums visticamķ izteikts, lai spēcinātu pašu kaujinieku pārliecību.

Kopš pērnā decembra Krievija ofiiāli atzinusi IS un "Al-Nusra Front" par teroristu organizācijām. Tāpat visiem tās pilsoņiem ir aizliegts kļūt par to biedru un sniegt jebkāda veida palīdzību.

Tiek uzskatīts, ka IS rindās varētu karot ap 5000 Krievijas pilsoņu. "Atbilstoši specdienestu datiem šobrīd "Islāma valsts" rindās karo ap 2000 pilsoņu, kuriem ir Krievijas pases. Atbilstoši dažām ekspertu aplēsēm viņu skaits tuvojas 5000," pagājušajā nedēļā paziņojis NVS Pretterorisma centra vadītājs policijas ģenerālpulkvedis Andrejs Novikovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!