Foto: AFP/Scanpix
Čečenijas republikas prezidents Ramzans Kadirovs paudis dziļu sašutumu par nevalstiskās organizācijas "Glābsim paaudzi" darbinieces Zaremas Sadulajevas un viņas vīra slepkavību, otrdien vēsta aģentūra "Interfax".

Sadulajeva un viņas vīrs Aliks Džabrailovs otrdien Groznijā atrasti noslepkavoti. Par viņu pazušanu dienu iepriekš ziņoja cilvēktiesību aizstāvji.

"Es esmu sašutis par notikušo. Šī ir ciniska, necilvēciska un demonstratīva slepkavība. To cilvēku slepkavība, kuri veltījuši sevi palīdzībai cilvēkiem ar ierobežotām iespējām. Es vērtēju to kā izaicinājumu sabiedrībai, kā centienu iebiedēt visu tautu un katru Čečenijas iedzīvotāju atsevišķi," paziņoja Kadirovs.

Pēc viņa vārdiem, Sadulajevu, iespējams, nogalināja viņas vīra darbību dēļ. Džabrailovs esot iepriekš piedalījies nelikumīgās militārajās vienībās, kas varēja kļūt par viņa slepkavības iemeslu.

Kadirovs piebilda, ka tiesībsargājošām iestādēm jādara viss, lai atklātu šo noziegumu un panāktu vainīgo sodīšanu.

Krievijas prokuratūras Izmeklēšanas komitejas pārstāvis Čečenijā informēja, ka Sadulajevas un viņas vīra ķermeņi ar šautām brūcēm tika atrasti pulksten 4 no rīta automašīnas bagāžniekā.

Pēc Krievijas cilvēktiesību organizācijas "Memorial" datiem, jauniešu organizācijas "Glābsim paaudzi" vadītāju Sadulajevu un Džabrailovu no organizācijas biroja pirmdien aizveda bruņoti cilvēki.

"Glābsim paaudzi" nodibināta, lai atbalstītu kara darbību laikā cietušos Čečenijas bērnus.

Kā ziņots, 15. jūlijā Čečenijas galvaspilsētā Groznijā netālu no savas mājas tika nolaupīta un vēlāk atrasta nogalināta mežā kaimiņrepublikā Ingušijā cilvēktiesību aktīviste Nataļja Estemirova.

Estemirova bija viena no galvenajām organizācijas "Memorial" aktīvistēm Kaukāza reģionā un nodarbojās ar pazudušo cilvēku lietām. Čečenijas varasiestādes bija vairākkārt izteikušas neapmierinātību ar viņas darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!