ASV Kalifornijas štatā otrdien atkal bija traucēta elektroenerģijas piegāde, jo daudzi iedzīvotāji nebija ņēmuši vērā amatpersonu lūgumus taupīt elektroenerģiju. Daudzas elektrostacijas Kalifornijā nedarbojas remonta dēļ, bet, ceļoties gaisa temperatūrai, aizvien vairāk iedzīvotāju izmanto gaisa kondicionēšanas iekārtas, kas rada elektrotīkla pārslodzi.
Kalifornijas neatkarīgais energoapgādes sistēmas operators ISO informēja, ka elektoenerģijas piegāde tikusi pārtraukta aptuveni uz stundu. Energoapgādes traucējumu dēļ bez elektrības palika aptuveni 300 000 Kalifornijas štata namu.

Elektroenerģijas piegādes pārtraukuma dēļ Sanfrancisko vairākiem cilvēkiem sniegta palīdzība, lai viņi varētu izkļūt no liftiem, kas bija apstājušies pusceļā, bet štata dienvidos kāds zobārsts bijis spiests atlaist mājās pacientu, kuram zobi bijuši tikai pa pusei salaboti. Arī vairākās degvielas uzpildes stacijās autovadītāji bija spiesti atteikties no nodoma iegādāties benzīnu, jo nebija strāvas.

Amatpersonas uzsvērušas, ka energoapgādes traucējumi neskars slimnīcas, policiju un ugunsdzēsības departamentus, kā arī citus operatīvos dienestus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!