Krievijā, Kalugas apgabala Petrovas ciematā, sestdien atklās trīs metrus augstu pieminekli makaroniem, intervijā aģentūrai "RIA Novosti" paziņoja projekta organizators Jevgeņijs Jegorovs.

"Piemineklis makaroniem, kura atklāšana notiks 26. jūlijā, ir trīs metru [augsts] makarons sarkanā krāsā, tā virsotnē tiks novietots makarons smaida formā. "Smaida" pusēs viena otrai pretī būs vīrieša un sievietes skulptūras, no abām pusēm ēdot milzīgo spageti," pastāstīja organizators, kurš ir pārliecināts, ka tieši makaroni veicina cilvēces apvienošanos.

Viņš paskaidroja, ka atteikšanās no tradicionāliem materiāliem - bronzas un akmens - saistīta ar vēlēšanos, lai projekts būtu ļoti spilgts un krāsains, tādēļ skulptūra izveidota uz metāla karkasa.

"Ideja izveidot pieminekli makaroniem man ienāca prātā kā lielam šī produkta cienītājam, tomēr atrast atbilstošu projektu nebija viegli. Visi skulptori piedāvāja skices ar sietiņu vai dakšu izmantojumu, bet mēs vēlējāmies izvairīties no papildu paskaidrojumiem un no abstrakcijām," viņš norādīja.

"Pirmo patiešām pozitīvo projektu atsūtīja jauni ukraiņu mākslinieki, to arī mēs īstenojām", viņš teica.

Piemineklis tiks uzstādīts Jegorova vadītā kultūras un izglītības centra "Etnopasaule" ("Etnomir") laukumā blakus jurtu nometnei, ziemeļu tautu koka mājiņām un gigantiskai 15 metru augstai krāsnij.

Svinīgā pieminekļa atklāšana notiks līdz ar Krievijā pirmo makaronu festivālu "Makaronu pasaule", kas notiks turpat sestdien un svētdien.

Festivālā 15 tūkstoši apmeklētāju varēs nogaršot makaronu izstrādājumus, paklausīties mūziku un apskatīt mūsdienu mākslas objektus, kas izgatavoti no makaroniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!